AB Sjuntorp logo
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Om oss

Industrihistoria

Ett stycke svensk industrihistoria

För 200 år sedan startades ett spinneri vid den gamla kvarnen intill Slumpån i Sjuntorp. Det blev början på en lång resa som inte bara skulle påverka Sjuntorp, det lade även grunden för ett stycke svensk industrihistoria.

Men resan är långt ifrån slut, idag fortsätter Tången skriva Sjuntorps industrihistoria med AB Sjuntorp och alla tillhörande affärsområden.

Om oss

Industrihistoria

Som Ett stycke svensk industrihistoria

För 200 år sedan startades ett spinneri vid den gamla kvarnen intill Slumpån i Sjuntorp. Det blev början på en lång resa som inte bara skulle påverka Sjuntorp, det lade även grunden för ett stycke svensk industrihistoria.

Men resan är långt ifrån slut, idag fortsätter Tången skriva Sjuntorps industrihistoria med AB Sjuntorp och dess dotterföretag.

Renovering & ombyggnad

OM AB SJUNTORP

Vilka är vi Egentligen?

AB Sjuntorp är en komplett leverantör av lösningar inom industri, truckar och maskiner. Vi strävar alltid efter att våra kunder ska uppleva att vi tillhandahåller en genomgående hög kunskapsnivå och vilja att tillgodose deras behov med bästa möjliga service.

Vi är inte bara en leverantör, vi är som en trogen partner som alltid finns där för dig. Våra två värdeord genomsyrar allt vi gör och är en central del i verksamheten.

  • Kunskap – Vi jobbar hela tiden för att ligga i framkant och försäkrar oss om att våra medarbetare innehar rätt och aktuell kunskap, för att kunna upprätthålla och leverera högsta kvalitet till våra kunder.
  • Känsla – Vi agerar alltid med en väl avvägd kombination av fingertoppskänsla och hög servicenivå för kunden, produkten, tjänsten och leveransens bästa.
 

Lagar, förordningar och myndighetskrav utgör minimikrav för vår verksamhet. Vår personal jobbar med ständiga förbättringar och deltar i utvecklingen av företaget.

VÅR HISTORIA

200 år av industrihistoria

Sjuntorp har en fascinerande historia som ett blomstrande textilindustrisamhälle. Redan 1813, vid vattenfallet i Slumpån, startare Sveriges andra bomullsspinneri här. Sedan dess har Sjuntorps invånare arbetat hårt för att sätta orten på kartan och upplevt en stadig tillväxt, både när det gäller verksamheter och invånare.

Läs mer om AB Sjuntorps historia i korten nedan!

Våra medarbetare

Inget slår en glad arbetsplats

Våra medarbetare är den viktigaste resursen vi har, därför jobbar vi aktivt mot att bli en av Sveriges bästa arbetsgivare. Idag är vi 130 stycken härliga medarbetare, som alltid har roligt tillsammans och jobbar för att ständigt förbättra och stärka teamandan. 

Vi letar alltid efter nya kollegor som kan bli en del av vår gemenskap och bidra med kunskap, engagemang och glädje. För oss ska jobbet vara något att se fram emot och tillsammans skapar vi en trivsam miljö.

Vill du bli en del av AB Sjuntorp? Läs om våra lediga tjänster!

Våra medarbetare

Vi visar respekt i allt vi gör

Respekt för medarbetare – genom fokus på säkerhet och personliga utvecklingsmöjligheter

Respekt för miljön – genom fokus på hållbarhet och lokal närvaro.

Respekt för AB Sjuntorp – genom affärsmässighet, lojalitet och utvecklingsvilja.

Respekt för kompetens – genom lyhördhet och samarbete.

Respekt för kunden – genom proaktivitet, samarbete och professionellt agerande.

Våra kontor

Vårt huvudkontor finns nuläget i Sjuntorp men vi har kontor på flera orter. Här finns våra generella kontaktvägar men letar du efter någon specifik kan du besöka sidan kontakta oss.

Sjuntorp

Torpavägen 24

SE-461 78 Sjuntorp

Sweden

Huvudkontoret

Trollhättan

Kardanvägen 29A-48

SE-461 38 Trollhättan

Sweden

Skövde

Norra Ryds Industriområde

4SE-541 91 Skövde

Sweden

Maskinuthyrning

+46 (0)500 -27 15 50

Göteborg

Försäljningskontor Truck och Maskin

+46 (0)31 -797 55 55