Möt Peter – Arbetsledare på Sjuntorp produktionsteknik

Peter Månsson är en av våra nyaste anställda och hans titel på Sjuntorp Produktionsteknik stavas Arbetsledare. Han kommer senast från Swedeship Marin, där han verkade i en liknande roll, och olika former av produktion har dessutom präglat hela hans yrkesverksamma liv. Möt Peter – ett fotbollsfan som fascineras av engelska modelltåg – och få en inblick i hans arbete hos oss.

Välkommen till oss!

 

Vad är din uppgift här hos oss på AB Sjuntorp?
Jag arbetar som arbetsledare, på avdelningen för den mekaniska verkstaden inom produktionsteknik. Där är jag chef över 8 man.

 

Vad är viktiga egenskaper för en chef?
Att man lyssnar på sina anställda och skapar tillit gentemot varandra. Jag vill att man ska kunna prata om allt, att det ska vara god stämning och finnas en tydlighet i vad som ska åstadkommas på arbetsplatsen. På så vis skapar man en bra känsla i gruppen, tror jag.

 

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
Det är väldigt olika såklart, men dagen börjar alltid med ett morgonmöte för att samla gruppen och få klarhet i vad dagens planer är. Vi går också igenom säkerhet och hur gårdagen fungerade. Sen rullar det på, med offertarbeten, kundbesök och en hel del andra möten. Jag funderar också mycket på utveckling för avdelningen, det är en stor del av min tjänst.

 

Vad är det bästa med din roll och din arbetsplats?
Som jag upplever AB Sjuntorp, där produktionsteknik är en del av koncernen, så är det ett lokalt företag med traditioner. Samtidigt finns en tydlig framåtanda och ett starkt kamratskap. I det, så har jag en roll där frihet råder under ansvar. Jag pusslar ihop mitt arbete själv och utefter hur jag är som person. Det uppskattar jag.

 

Vad gör du när du inte arbetar?
Jag har ett väldigt starkt intresse för engelska modelltåg. Det är elektriska, mindre, tåg och jag har ett helt rum hemma med en modelljärnväg uppsatt. Det är ultimat avkoppling för mig, att få bygga och planera. Mitt yrke smittar av sig på fritiden, och det är väl alltid ett gott tecken på att man är i rätt bransch!

 

Vad är det speciella med just engelska modelltåg?
De använder sig av en skala som är väldigt udda i Sverige. Dessutom tycker jag att England är ett fantastiskt land. Jag reser dit ofta för att upptäcka historien. Jag går gärna på pub och ser Tottenham spela fotboll också!