Möt Tobias – mekaniker på Sjuntorp Truck och Maskin

I prick fyra månader på dagen har Tobias Persson arbetat hos oss på Sjuntorp Truck och Maskin som mekaniker – både i verkstaden och på plats ute hos kund. Teknikintresset har funnits med sedan barnsben och han uttrycker att han hamnat helt rätt i arbetslivet. Det gör oss väldigt glada!

Hur kommer det sig att du hamnade hos oss?

Jag sökte mig hit redan i maj förra året och kände redan då hur lugn och familjär stämning som rådde över anläggningen. Det blev inget jobb för mig då och jag fortsatte arbeta på KH Maskin i Göteborg ett halvår till. Därefter sa jag upp mig därifrån för att börja på ett nytt arbete i Vänersborg, men bara några dagar innan det var dags fick jag ett samtal från min nuvarande chef här på Truck och Maskin, Tony.
Han erbjöd mig en ny intervju och senare samma dag fick jag jobbet som mekaniker på Sjuntorp Truck och Maskin.

Så det blev ingenting med anställningen i Vänersborg?

Nej. Företaget har känts som hemma från första gången jag satte min fot här, så det var helt enkelt ett alldeles för bra erbjudande för att tacka nej.

Vad är det du gillar mest med företaget?

Vi har ett bra team och en fantastisk chef i Tony, känslan jag har är lite ”vi är pojkarna från Sjuntorp”. Men det finns också en sammanhållning på hela företaget som präglas av att man hjälper varandra och en vilja att gemensamt göra ett bra jobb. Det motiverar varje dag. Jag känner att jag har landat där jag bör vara!

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

Det är väldigt olika och det är det som är härligt. Ena dagen meckar man i verkstaden och andra dagen är man på väg för att skruva ute i fält tillsammans med en go’ kollega.

Vad är det bästa med din roll?

Att det råder frihet under ansvar, helt klart. Det är självgående och jag får lov att göra saker i min takt.

Vart kommer ditt intresse för teknik och service ifrån?

Jag har alltid varit teknikintresserad, så länge jag kan minnas egentligen. När jag var yngre så skruvade jag med bilar i garaget. Med tiden har jag också fått ett starkt intresse för dator och 3D-skrivare. Det är riktigt coolt hur man kan rita upp något i datorn och på bara några timmar skapa det via skrivaren.

Vad gör du när du inte arbetar?

Jag är gammal ”strongman”, så egentligen borde jag väl säga att mycket tid går åt till att träna och lyfta tunga grejer. Men just nu så tar mina två barn mycket tid, min dotter tog sina första steg igår och det var fantastiskt att se.